Project omschrijving

Project beschrijving

De layout

Dit project is gekozen omdat we geen gebruik konden maken van fiber maar gekozen werd voor iSCSI om de kost te reduceren.

de omgeving bestond uit een mix van Windows 2000, 2003 en 2008 servers
grote bestanden en home mappen van aantal GB tot 4TB.
Bestaande ERP pakket moest blijven werken voor de verkoop afdeling.
netwerk verdeeld over 3 gebouwen -50 meter van elkaar.

Reden

Het ERP pakket ging een upgrade krijgen en eiste meer kracht van de hardware. Sinds de hardware niet voldoende meer was voor het ERP pakket, is er nieuwe hardware geplaatst. Dus het voorstel was om een kleine virtuele omgeving op te bouwen van ongeveer 8VM’s. Om de kost te drukken stelde we een iSCSI voor in plaats van Fiber.

Oplossing

Sinds er al een ESXI stand alone aanwezig was, besliste we om alle server te virtualiseren. Op deze manier kon ik de ESXi server toevoegen tot de VMware cluster en de VM verplaatsen naar de nieuwe iSCSI storage. Het ERP pakket eiste nieuwe server dus deze omgeving laat toe om nieuwe VM’s op zetten naast de bestaande servers. Op deze manier was er zeer weinig onderbreking voor verkoop, boekhouding en productie omgeving.

Gebruikte hardwareGebruikte Software
 • IBM System x3650M4 (64GB memory each)
 • IBM V3700 storewize
  • (SFF 5x 600GB [Raid5],
  • 4x600GB [Raid 10]
  • 5x 1TB NL SAS [Raid 5])
 • Qnap for backup datastore and replication
 • Cisco Catalyst 2960
 • Cisco Small Business SG300
 • Vmware vSphere essentials plus
 • Microsoft Windows 2012R2 servers
 • Microsoft Windows 2008R2 server
 • Veeam Backup and Replication v7

Het leuke aan het project is dat we CISCO Catalyst series 2960 konden gebruiken. Dit is de ruggengraat voor de IBM V3700 Storage connecties te maken. De keuze om met RIAD 5 te werken was omdat de servers niet al te hoge eisen hadden. enkel het ERP pakket vraagde hoge schijf snelheid en daarom de RAID 10.  De grote files opslag kon perfect op een RAID 5 NL SATA schijven staan

Als je meer wilt weten over de IBM/Lenovo V3700 Storewize, volg dan deze link
https://www.ibm.com/storage/storwize

Omdat we gebruik konden maken van de CISCO Catalyse 2960 besloten we om het storage, productie en management verkeer op te splitsen in verschillende VLANs. Op deze manier konden we de MTU voor de storage op 9000 zetten en optimale beveiliging dor het verkeer te scheiden. Zodra het netwerk in orde stond en communicatie was met de storage konden we starten met de vCenter en andere servers installatie.

Uitdagingen

Het frustrerende aan een ERP pakket dat met oracle werkt is dat je voor elke CPU core een licentie moet hebben. Daarom beperkte we on tot een kleine cluster van 2 host (2x 6 core Xeon CPU in totaal)

Op deze manier was de klant in orde met al zijn licenties.

VDS Systems had alle kennis in huis om dit project tot een goed einde te brengen.

Heeft u voor ons ook een Project? aarzel dan niet om ons te contacteren

Project gallerij

Project Details

DATUM

juli, 2014

PROJECT TYPE

KMO Bedrijf